top of page
  • Poza scriitoruluiOana Stroe

On Cool Art

Actualizată în: 28 iul. 2021


În urmă cu un an și jumătate, datorită acestui blog cât și a emisiunii TV la care am fost invitată, am cunoscut-o pe Alina Nistor din Cluj Napoca. Ea este președinta „Asociației Oameni Buni”, organizație din care fac parte persoane ce au experimentat sub diferite forme de boala oncologică.


In 2019 aceste femei au avut o idee minunată, aceea de a încerca să schimbe mentalitatea oamenilor în legătura cu acesta boală.


Cum? Și-au pictat cicatricile! Au transformat totul în artă. Și tablourile au fost prezentate într-o galerie de artă.


O joacă năstrușnică prin care au reușit să dărâme bariere de frica sau jenă. Și astfel au arătat lumii întregi cu zâmbetul pe buze și bucurie în ochi că nu sunt doar puternice ci și frumoase și că știu cum să poarte cu încredere urmele lăsate pe corp de lupta crâncenă dată cu boala.


Mie îmi pare un gest minunat proiectul lor prin care au curajul să încerce să schimbe mentalități adânc împământenite de frică și durere. Atât de mult m-a impresionat și fascinat demersul lor încât am acceptat invitația de a fi parte din proiect. Așa că acum pot întinde mâna să spun:


- Capul sus, viata continuă și poate fi frumoasă atâta timp cât ai încredere în tine. Nu contează câte de peticit îți este trupul, important este ca sufletul să rămână frumos și luminos. Iar pentru acest lucru trebuie să te accepți pe tine și să mergi plin de curaj mai departe.


Vineri 9 iulie, după ședința foto, am fost invitată de Alina să povestesc din experiența mea de la ședința foto, de viața de pacient în general, dar și de pasiunea mea scrisul, cât și bucuriile aduse de el.

Dacă sunteți din Cluj și sunteți dornici de un puternic impuls spre speranță și dorință de a te bucura de viață, vă invităm să fiți lângă noi la Hanul Fulton începând cu ora 18.30.


Important: Dna Dr. Nutriționist Oncolog Irina Mateies o să vorbească despre ultimul proiect câștigat de Asociație.

172 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page